De kracht van de Community - Hoe draagt Onestein bij?

Onestein gelooft sterk in de kracht van samenwerking.
13 april 2017

Onestein B.V.

Odoo Community

Onestein gelooft sterk in de kracht van samenwerking. Om open source software door te ontwikkelen vindt er samenwerking plaats binnen online, wereldwijde gemeenschappen. Developers, codeerders en programmeurs vanuit talloze landen bundelen hun kennis en kunde en maken zich hard voor de 'the open source way'. Odoo, de open source waar we mee werken, heeft ook een community achter zich staan. Een hele grote en sterke zelfs: de Odoo Community.The Greater Good

De leden van de Odoo Community zijn gemotiveerd dit naast hun werk of studie op vrijwillige basis te doen omdat ze bij kunnen dragen aan the greater good: voor alle organisaties en ondernemingen in de wereld, van klein tot groot, Odoo beschikbaar maken. Ze helpen mee met de doorontwikkeling van Odoo omdat ze mensen en bedrijven een bredere keuze willen geven naast de 'traditionele' bedrijfssoftware.De continuïteit van Odoo wordt door de inzet van deze leden gewaarborgd.

De waarde van OCA

Dankzij de community kan Onestein je een keur aan gratis en kwalitatief sterke modules aanbieden, een uitbreiding van softwarefuncties waar jouw bedrijf om vraagt. We halen dus veel uit de community, maar geven ook terug. Alles wat Onestein ontwikkelt deponeren we in de community en de Odoo Community Association (OCA).OCA hanteert de volgende kwaliteitsstandaarden:

- Alle OCA contributies worden gecheckt middels uitgebreide code reviews door ervaren developers en domein specialisten uit de community;

- De code voldoet aan gemeenschappelijke richtlijnen en conventies;

- Alle code contributies worden getest middels Automated Unit tests;

- Hierdoor wordt continuïteit gewaarborgd doordat in principe alle OCA leden het werk kunnen overnemen;

- De code wordt beheerd door Project Steering Committees.

Er is dus altijd een derde die meekijkt om te controleren of ons werk 'bug-free' is en voldoet aan de kwaliteitseisen. Op deze manier kunnen we kwaliteit en continuïteit voor onze klanten garanderen.